Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

Nyírségi Turistavarázs
 • magyar
 • english
 • deutsch
 • rumeno
 • slovenski
 • lengyel
 • русский

Keresés

Szálláshely »

Események »

Étteremek »

Látnivalók

Elérhetőségek

 • Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

  „Az év TDM szervezete”

  Nyíregyháza, Turisztikai Információs Központ
  4400 Nyíregyháza,
  Kossuth tér 1.
  T.: 42-310-735
  F.: 42-310-735

  tdm@nyiregyhaza.info.hu

Nyírség Turizmusáért Egyesülat

Aquarius Fürdő

Sarkany Wellness

KIsvakond

Svájci Lak

Korona Hotel

Levelek Tócentrum

Zsindelyes Pálinkafőzde

Kakukk Étterem

Nyilas Fogadó

Nyilas Fogadó

Nyilas Fogadó

Nyilas Fogadó

Nyilas Fogadó

Centrál Hotel és Étterem

Pályázati beszámoló

2011-ben az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-alföldi Operatív Program támogatási rendszere keretében 49 999 550 Ft támogatást nyert a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. a „Nyírségi Turistavarázs" elnevezésű projekt megvalósítására, ...


2011-ben az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-alföldi Operatív Program támogatási rendszere keretében 49 999 550 Ft támogatást nyert a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. a „Nyírségi Turistavarázs" elnevezésű projekt megvalósítására, melynek elszámolható összköltsége 58 823 000 Ft. A pályázatot Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata készítette el és nyújtotta be, de együttműködő partnerként csatlakoztak a megyeszékhelyhez Apagy, Nagykálló, Nyírbátor és Máriapócs önkormányzatai és szolgáltatói is. A megvalósításhoz Nyíregyháza önkormányzata 8 823 450 Ft önrészt biztosított.

Egy desztináció sokféle szereplőt foglal magába: turisztikai attrakciók, szolgáltatások tulajdonosait, üzemeltetőit, helyi önkormányzatokat, civil szervezeteket, intézményeket, turizmushoz közvetlenül és közvetve kapcsolódó vállalkozásokat. A turisztikai desztináció menedzsment szervezeti rendszer létrehozásának egyik fő célja ennek a sok szereplőnek az összefogása, tevékenységük összehangolása, a szakmai kontaktus megerősítése. A szervezet kapcsolatot jelent a turista és a fogadóterület között, feladata a turizmusban résztvevők koordinálása.

Nyíregyházán és térségében a turisztikai szolgáltatók az önkormányzatokkal együttműködve alakították meg a 27 tagból álló Nyírség Turizmusáért Egyesületet, amely a létrejövő TDM szervezet alapját alkotja. Az Egyesület, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a meghatározó vonzerő tulajdonosok, azaz a Nyíregyházi Állatpark Nonprofit Kft. és a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. hozta létre a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft-t, a TDM munkaszervezetét. A gazdasági és pénzügyi fenntarthatóságot, a szakmai működést a pályázati forrás mellett Nyíregyháza Megyei Jogú Város önkormányzata biztosítja az idegenforgalmi adóbevétel állami normatívával növelt összegéből.

A TDM szervezet jövőképe szerint Nyíregyháza és térsége még sikeresebb turisztikai célpont lesz, ennek eléréséhez a szervezet az alábbi prioritásokat jelölte ki: a térség versenyképességének növelése, a minőségi turizmus fejlesztése, a desztináció turisztikai ismertségének szélesítése, imázsának erősítése, intenzívebb marketing tevékenység végzése, komplex turisztikai szolgáltatások kialakítása, a turizmus jövedelemtermelő képességének növelése.

Az elnyert támogatásnak köszönhetően kialakításra került a TDM iroda, új technikai eszközök kerültek beszerzésre. A pályázat fontos eleme a szervezet és humánerőforrás fejlesztés, a munkaszervezet felállítása, az egyesületi tagok szakmai képzése. Elkészültek azok a tanulmányok (versenyképességi stratégia, vonzerőleltár, vendégelégedettségi kutatás, hálózatfejlesztési és partnerségi cselekvési program, szolgáltatásfejlesztési cselekvési terv, stb.), amelyek a jövőbeni egyesületi és turisztikai munka további szakmai irányvonalának megalapozását jelentik. Már most nagymértékben javultak a vendégtájékoztatás feltételei, kültéri információs terminál, touch info pont létesült, (amelyek a Kossuth tér 1. szám alatt és a Nyíregyházi Állatpark bejáratánál találhatóak) az interneten keresztül új foglalási, programtervező rendszer lett elérhető. Nagy hangsúlyt kapott a marketingkommunikációs tevékenység, kiadványok készítése, kiállításokon történő részvétel és a webmarketing.

Pályázati beszámolóPályázati beszámoló