Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

Nyírségi Turistavarázs
 • magyar
 • english
 • deutsch
 • rumeno
 • slovenski
 • lengyel
 • русский

Keresés

Szálláshely »

Események »

Étteremek »

Látnivalók

Elérhetőségek

 • Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

  „Az év TDM szervezete”

  Nyíregyháza, Turisztikai Információs Központ
  4400 Nyíregyháza,
  Kossuth tér 1.
  T.: 42-310-735
  F.: 42-310-735

  tdm@nyiregyhaza.info.hu

Nyírség Turizmusáért Egyesülat

Aquarius Fürdő

Sarkany Wellness

KIsvakond

Svájci Lak

Korona Hotel

Levelek Tócentrum

Zsindelyes Pálinkafőzde

Kakukk Étterem

Nyilas Fogadó

Nyilas Fogadó

Nyilas Fogadó

Nyilas Fogadó

Nyilas Fogadó

Centrál Hotel és Étterem

Zsindelyes Kóstolóház

Jöjjön el a Zsindelyes Kóstolóházba, ahol a múlt hagyományait megismerve a Zsindelyes pálinkákat is megkóstolhatja. Töltsön el velünk egy felejthetetlen délutánt a Nyírségben lévő Zsindelyes tanyán!

A Zsindelyes Kóstolóház 2008-ban épült fel azzal a céllal, hogy az ide érkezők egy pálinkatúra alkalmával - megismerkedve a modern pálinkafőző berendezésekkel és gyümölcsfeldolgozókkal - visszatérhessenek egy pillanatra a múltba, megismerjék a gyökereket, a hagyományos tanyasi világot. A Kóstolóház egyféle főzdemúzeumként is szolgál, hiszen az ipartörténeti tárgyi emlékek a régmúlt pálinkafőzésről árulkodnak, míg a kihelyezett képek a Zsindelyes Pálinkafőzde történetét mesélik el.

A kóstolóház a Zsindelyes tanyán egykoron épített cselédházak hű mása, XXI. századi építészeti és technológiai megoldásokkal. A hagyományoknak megfelelően a tető fazsindelyből készült, a ház megőrizte az egypitvaros jellegét, ami az egykori cselédlakásokra volt jellemző. Berendezése is egyértelműen a múlt értékeit követi, bent és a szabadban egyaránt. Az udvaron elhelyeztek egy búbos kemencét is, amelyben a megjeleníteni kívánt hangulatképhez abszolút illő ételek készülnek egy-egy csoport látogatása alkalmával, úgy mint töltött káposzta vagy sült kacsamell parasztburgonyával.

A Kóstolóházban két különálló terem van, amelyek összesen 60-70 fő fogadására és együttes kiszolgálására alkalmas, így nem csak baráti társaságok, hanem illusztris fogadások, üzleti megbeszélések, különböző vállalati tréningek megtartására is alkalmas helyszínként szolgál. Emellett egy mintabolt kialakítására is sor került, amelyben minden pálinkánk és más, pálinkához kapcsolódó termékünk kapható, akár előzetes kóstolással egybekötve. További információ, időpontfoglalás: www.zsindelyes.hu (Kóstolóház menüpont)

06/42 290-325; 06/30 590-7715