Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

Nyírségi Turistavarázs
 • magyar
 • english
 • deutsch
 • rumeno
 • slovenski
 • lengyel
 • русский

Keresés

Szálláshely »

Események »

Étteremek »

Látnivalók

Elérhetőségek

 • Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

  „Az év TDM szervezete”

  Nyíregyháza, Turisztikai Információs Központ
  4400 Nyíregyháza,
  Kossuth tér 1.
  T.: 42-310-735
  F.: 42-310-735

  tdm@nyiregyhaza.info.hu

Nyírség Turizmusáért Egyesülat

Aquarius Fürdő

Sarkany Wellness

KIsvakond

Svájci Lak

Korona Hotel

Levelek Tócentrum

Zsindelyes Pálinkafőzde

Kakukk Étterem

Nyilas Fogadó

Nyilas Fogadó

Nyilas Fogadó

Nyilas Fogadó

Nyilas Fogadó

Centrál Hotel és Étterem

Város

Egy kedves, hangulatos, vonzó arculatú, ugyanakkor mozgalmas, dinamikusan fejlődő városba invitáljuk Önt!

Nyíregyházára, Magyarország észak-keleti régiójának fontos gazdasági, oktatási, kulturális, egészségügyi, kereskedelmi központjába, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 120 ezer lakosú székhelyére.

Aki régen járt Nyíregyházán elámul dinamikus változásának, kulturális pezsgésének, üde parkjainak, tereinek, hangulatos kávézóinak láttán.

A három határ közelében fekvő város számos programot kínál a kikapcsolódásra, lazításra vagy az aktív pihenésre vágyóknak: gazdag múzeumi gyűjtemények, hagyományőrző rendezvények, magas színvonalú színházi – köztük szabadtéri – előadások várják az ide látogatót.

Nyíregyháza kultúrája, művészeti élete, oktatásának színvonala, tudományos élete vagy éppen sporteredményei tekintetében bátran felveszi a versenyt bármely hasonló méretű európai várossal, s igen büszkék vagyunk arra, hogy nevét, értékeit egyre többen ismerik a világ számos országában.

Ez egy nyugodt, nyitott város, amely mindig örömmel fogadja az újat, s ahol céltudatos, kitartó munkával tartják fenn a városi polgárok azt a lendületet, amely a jövő sodrásába irányítja Nyíregyházát.

Nyíregyháza értékei, gazdag kulturális és művészeti hagyományai, kellemes pihenőhelyei, gyógy- és élményfürdője, állatparkja, vendégszerető polgárai az év minden szakában sok szeretettel, meleg szívvel várják!

 Reméljük felkeltettük érdeklődését és hamarosan vendégeink között üdvözölhetjük!

Nyíregyháza – Sóstógyógyfürdő

Sóstógyógyfürdő – a természet ajándéka

A város központjától alig 6 kilométerre, a sóstói erdő tölgyfáinak árnyas lombjai alatt helyezkedik el Sóstógyógyfürdő, a közkedvelt pihenő- és kirándulóhely, amelyet az itt élők méltán neveznek a város tüdejének, gyöngyszemének, ékességének. Az árnyas sétautak, a gondozott parkok, a két tó partján bólogató hatalmas fák nagyszerű kikapcsolódást nyújtanak. Az itt található végtelen nyugalom valódi felüdülést nyújtó sziget mai rohanó világunkban.

Szívesen keresik fel fiatalok és idősek, családok és csoportok, sétálók és futkározók, sportolók, akik számára erdei tornapálya, játszótér, esőbeállók, szalonnasütő helyek és sétányok épültek.

A népszerű üdülőhely fejlődésében egyre nagyobb szerepe van a sóstói termálvíznek, melynek gyógyhatása sok ide látogató vendég számára hozott már enyhülést.

A „névadó” a 9,5 hektár területű, két részre osztott, sós vizű szikes tó, melynek átlagos mélysége 1,5 méter. 1927-ben hatóságilag is gyógyfürdővé nyilvánították Sóstófürdő néven. Vizének sajátos gyógyerőt tulajdonítottak, már Mátyás király korában is ismerték Igrice néven. A tudós polihisztor, Jósa András szerint a tó vize meggyógyít „görvénykórtól, csúztól, köszvénytől, idült lobbos izzadmányoktól és egyéb virágnyelven ún. vérbetegségektől.”

A ma szakembere így fogalmaz: „sok oldott sót tartalmazó mátriumkloridos termálvíz, amely … a brómos, jódos ásványvizek csoportjába sorolható.” Az 50°C-os, sós, alkáli-hidrogénkarbonátos, jódos-brómos gyógyvízzé minősített termálvíz kiválóan alkalmas gerincbetegségek, reumatikus, mozgásszervi és nőgyógyászati panaszok enyhítésére, rehabilitáció és utókezelés esetén. Ivókúraként hörghurut, gyomorbántalmak, epe- és húgyutak kezelésére alkalmas.