Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

Nyírségi Turistavarázs
 • magyar
 • english
 • deutsch
 • rumeno
 • slovenski
 • lengyel
 • русский

Keresés

Szálláshely »

Események »

Étteremek »

Látnivalók

Elérhetőségek

 • Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

  „Az év TDM szervezete”

  Nyíregyháza, Turisztikai Információs Központ
  4400 Nyíregyháza,
  Kossuth tér 1.
  T.: 42-310-735
  F.: 42-310-735

  tdm@nyiregyhaza.info.hu

Nyírség Turizmusáért Egyesülat

Aquarius Fürdő

Sarkany Wellness

KIsvakond

Svájci Lak

Korona Hotel

Levelek Tócentrum

Zsindelyes Pálinkafőzde

Kakukk Étterem

Nyilas Fogadó

Nyilas Fogadó

Nyilas Fogadó

Nyilas Fogadó

Nyilas Fogadó

Centrál Hotel és Étterem

Színházak

Pezsgő színházi élet 1831 óta, ma sem van ez másképp. Itt megtalálja a városunkban müködő zárt- és szabadtéri színházainkat. Részletes műsorért látogasson el az eseménykeresőbe.


Móricz Zsigmond Színház
Cím: Nyíregyháza, Bessenyei tér 13.
Tel.: +36 42/311-333
Jegyiroda: Országzászló tér 6. Tel.: +36 42/507-007

Színházak

Egy kis történelem

Ekkor még nem volt önálló színházépület, az előadásokat legtöbbször a Nagyvendéglőben, vagy a csizmadia színben tartották. Mivel önálló társulata a városnak még nem volt, a másutt kőszínházban játszó színészek ide csak nyáron jutottak el.
A közakarat és az elszánt munka végül meghozta gyümölcsét: Somogyi Gyula vezényletével részvénytársaság alakult, hogy színház épülhessen.
A színházat 1893-1894-ben építették, tervezője az eklektika nagy mestere, Alpár Ignác (1855-1928) volt. 1894. február 6-án az egykori Széna piacon megnyílt a ma is álló kőépület.
1955-ben teljesen felújították. Csak a színpadi nyílás körüli négy fal maradt meg a régiekből, az épület minden irányban kitágult. Az 1964/65-ös évadban már bérletsor indult. Ekkor már közel 65 ezren látták a 140 előadást. 1979-ben a megyei vezetés úgy határozott, hogy önálló társulatot hoz létre. Így 1980-ban egy újabb nagyszabású átalakításra, bővítésre került sor, hogy a színház folyamatosan ki tudjon szolgálni egy társulatot. 1980 nyarán kinevezték az igazgatót Bozóky István személyében.
1981. október 17-én került sor a nyitó előadásra, melyen Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című művét mutatták be.
SzínházakA negyedszázada állandó társulattal működő színház falai között az elmúlt években a vidék legjobb előadásai születtek. Produkcióikat a közönség határtalan szeretete és a szakma elismerése övezi.
 A színház szervezésében kerül megrendezésre az egy héten át tartó egyik legnagyobb hazai összművészeti világzenei fesztivál, a VIdámság és Derű ORszágos Fesztiválja. A fesztiválon rangos színházi és filmes versengés folyik, a város főtere a fesztivál idejére az ország legnagyobb mozijává változik, ahol esténként több ezren nevethetik végig az elmúlt év legjobban sikerült magyar vígjátékait. Az idelátogató érdeklődőket több száz ingyenes kísérőprogram várja: utcazenészek, zsonglőrök, pantomimesek, élő szobrok, karikaturisták, bábszínházak.


Barbizon Pódium Színpad
2011-ben új színpaddal bővült a város kulturális kínálata. A Hotel Barbizonban színvonalas előadásokkal várják a vendégeket.
Cím: Sóstógyógyfürdő, Szódaház u. 14.
Tel.: +36 42/476-784


Szabadtéri Színpad
Cím: Nyíregyháza, Benczúr tér 22.
Tel.:  +36/42 507 006
¹Csak nyáron !
A nyári vigasságok, koncertek, s más művészeti események népszerű színhelye a szabadtéri színpad a Mandalinos hölgy szobrával, a szökőkúttal, a rózsakerttel. Varázslatos környezetben csodálhatjuk itt a híres színtársulatok nagyszerű művészeit és a hazai sztárok által előadott bohózatokat. 

Színházak

Barbizon Szabadtéri Színpad
Cím: Sóstógyógyfürdő, Szódaház u. 14.
Tel.: +36 42/476-784
¹ Csak nyáron !
Sóstógyógyfürdőn a strandfürdő szomszédságában a Hotel Barbizon kertjében ugyancsak szabadtéri színpad várja a közönséget könnyed, ám színvonalas programokkal.